Lions Club Espoo Pohjoinen

Vuonna 1964 perustettu klubimme on Espoon toiseksi vanhin Lions-klubi. Klubin jäsenmäärä on 30 (lokakuu 2019). Jäseninämme on sekä miehiä että naisia. Toiminta-alueemme on Pohjois-Espoo ja tarkemmin sanottuna Vanhalta Turuntieltä pohjoiseen.
Aktiviteeteistamme vanhin on Kevättempaus. Se tajärjestetään keväällä 2019 28 huhtikuuta, viikkoa ennen Vappua Laaksolahden monitoimitalossa ja sen ympäristössä. Kevättempaus on koko perheen iloinen tapahtuma, jossa on monenlaista ohjelmaa perheen pienimmistä aikuisiin. Kevättempaus on klubillemme tärkein varainhankintakeino ja se on järjestetty jo vuodesta 1982 alkaen. Kaikki keräämämme varat menevät Lions-toiminnan kautta lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Tuemme monin tavoin nuoria, veteraaneja, ja muita apua tarvitsevia paikallisyhteisömme jäseniä. Klubimme on osallistunut myös kaikkiin valtakunnallisiin Punainen Sulka keräyksiin. Ensimmäisessä keräyksessä 1960-luvun alussa se oli jopa kolmanneksi paras maassa. Suomen Lions-liitto toteuttaa parhaillaan uutta Punainen Sulka keräystä keräyskohteena nuorten tukeminen.
Vuonna 2010 ja 2011 klubimme osallistui Suomen Lions-liiton mukana Nenäpäiväkeräykseen, sekä itsenäisesti vuonna 2012. Syksyllä 2014 Lions-liitto oli taas mukana ja klubimme osallistui siihen jälleen aktiivsesti. Klubimme onkin siitä lähtien ollut mukana nenäpäiväkeräyksissä.
Klubimme on aikanaan perustanut myös kaksi muuta Espoossa toimivaa Lions-klubia: LC Espoo Leppävaara ja LC Espoo Keskusta.
Klubimme toiminta on monipuolista ja palkitsevaa. Jäsenmäärämme kasvu on ollut tasaista ja jäsenmäärän ollessa tällä hetkellä 30, on tilanteemme hyvä aktiivisen klubitoiminnan ja aktiviteettien toteuttamisen näkökulmasta.
Jos tunnet kiinostusta Lions-toimintaa kohtaan, haluat vaikuttaa paikallisyhteisössäsi ja auttaa apua tarvitsevia Lionsien perinteiden mukaisesti – tervetuloa mukaan. Yhtenä esimerkkinä tukemistamme paikallisyhteisömme jäsenistä on kehitysvammaisten mainio Bemband, jota olemme tukeneet useiden vuosien ajan. Bemband koostuu lahjakkaista musiikinharrastajista ja heidän soittotaitonsa häikäisee. Bemband vastaa jo perinteisesti Kevättempauksemme elävästä musiikista.
Kokouspaikkamme on Ravintola Laguna Espoossa. Kokoukset ovat joka kuukauden 1. tiistai klo 18:00, ei kuitenkaan kesä-heinäkuussa. Kokouksemme alkavat vapaalla keskustelulla ja kuulumisten vaihtamisella, klo 18:30 ruokailemme, jonka jälkeen seuraa virallinen kokousohjelma.
Lions Clubs International verkossa: http://www.lionsclubs.org/FI/index.php