LC Esbo Nord

Vår klubb grundades redan år 1964 och den är därmed den nästäldsta Lionsklubben i Esbo. Dess verksamhetsområde utgörs av norra Esbo, dvs området norr om gamla Åbovägen. Vårt medlemsantal är nu 34 (2020). Vi har både manliga och kvinnliga medlemmar.

Den äldsta av våra aktiviteter är Vårjippot, som ordnas varje år i slutet av april på allaktivitetshuset i Dalsvik. Vi strävar till att göra jippot till en bemärkt lokal händelse och vi marknadsför det främst med hjälp av ett annonsblad, som delas ut inom vårt verksamhetsområde men också på vår hemsida och på Twitter och Facebook. Jippot har arrangerats sedan 1982 och det utgör vår viktigaste penninginsamlingsaktivitet. Alla insamlade medel går oavkortade till välgörenhet. Vi stöder därmed på olika sätt unga, krigsveteraner och andra som behöver hjälp inom vårt område. Som ett exempel på personer vi sedan flera år tillbaka stöder i vår omgivning kan nämnas orkestern Bemband, som består av utvecklingsstörda men musikaliskt begåvade ungdomar. Under flera år har orkestern svarat för den levande musiken vid våra Vårjippon.

Därtill deltar vi givetvis i Lionsrörelsens nationella aktiviteter. Ett exempel på sådana är den Röda Fjädern kampanjen. I den första Röda Fjädern på 1960-talet var vår klubb t.o.m. den tredje bästa i hela landet.

Sedan 2010 deltog vår klubb i den av Finlands Lionsförbund organiserade Näsdagskampanjen. Via den samlade Finlands Lionsklubbar summan, som går till stöd för barn i olika utvecklingsländer i Afrika och Sydasien.

Vår klubb har varit med om att grunda två andra klubbar i Esbo, dvs LC Espoo Leppävaara – Esbo Alberga och LC Espoo Keskusta – Esbo Centrum.

Trots att vår klubb redan uppnått en mogen ålder lider den inte av någon som helst medelålders kris. Vår verksamhet är aktiv och mångsidig.

Vi samlas till möte en gång per månad på restaurang Laguna i Esbo. Dessa möten äger rum den första tisdagen varje månad kl 18:00.

Om du är intresserad av Lionsverksamheten, vill inverka på det lokala planet och hjälpa svaga och nödställda i enlighet med Lionsrörelsens principer så är du välkommen med i vår gemenskap. Tag då kontakt med oss på adressen espoo.pohjoinen-esbo.nord@lions.fi.

Vår takorganisation Lions Club International kan du hitta på nätet via https://www.lionsclubs.org/en

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s