Sri Lankan kummilapsitoiminta

Vuodesta 1986 Suomen ja Sri Lankan lionit ovat tehneet yhteistyötä auttaen varattomia lapsia heidän koulutuksessaan.

Kuluneiden vuosien aikana yli 2500 lasta on saanut oman kumminsa Suomesta. Tällä hetkellä kummilapsia on noin 1100.

Ohjelmasta on poistunut koulunsa ja opiskelunsa päättäneinä lääkäreitä, insinöörejä, opettajia ja suuri joukko erilaisten ammattien harjoittajia.

Klubillamme on kummipoika Sri Lankan Hikkaduwassa. Hän pohtii tässä vaiheessa, syksyllä 2019, minne jatkaa opiskelemaan. Isä on kalastaja, äiti sairastaa. Perhe menetti rannalla olevan kodin tsunamissa, uusi koti on nyt n. 5 km päästä rannikosta sisämaassa. Kummipojallamme on puhelin, ja pidämme yhteyttä Messengerin kautta.

Suomalaiset Lionsit tapaavat lapsia tammi- ja helmikuussa joka vuosi. Kummilapsia on useiden klubien alueella, ja klubit järjestävät tapaamispäivänä juhlatilaisuuden, jolloin lapset esiintyvät ja heille annetaaan koulutarvikepaketti. Ja mikä parasta, he saavat tavata kummejaan, jotka mahdollistavat heille koulunkäynnin.

Kummilapseksi hyväksytään pääsääntöisesti 5-14 -vuotias tyttö tai poika, jonka koulumenestys on lupaava. Yleensä nämä lapset ovat isästään orpoja ja perheen toimeentulo on niukka. Perheen kuukausitulot saattavat olla vain 10-40 euroa. Kummilapsitoiminnasta lisää Suomen Lions -liiton kummilapsisivuilla, josta tämä tekstikin on osittain lainattu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s